Kategoriarkiv: värnamo nyheter

Kinas politik

av | 04.07.2017

kinas politik

Aktuell samhällsfakta om Kina. Här hittar du en kortfattad politisk och ekonomisk bakgrund om landet samt en del annat material med anknytning till Kina idag. Kina är en enhetsstatlig folkrepublik med kommunistpartiet som den enda tillåtna partiet. Kommunistpartiet styr landet och det finns ingen reell opposition. Presidenten och statsministern blir valda på den nationella folkkongressen som är Kinas högsta politiska organ. Kongressens  ‎Geografi och miljö · ‎Historia · ‎Ekonomi och handel. Maktstrukturen bygger på tre grundpelare: Folkets centralregering, som är den civila regeringen, Kinas kommunistiska parti, som är det statsbärande partiet och Folkets befrielsearmé, som utgör landets försvar. Nationella folkkongressen är benämningen på centralregeringens formellt högsta lagstiftande organ och det  ‎Struktur · ‎Historia · ‎Kina under Mao · ‎Utveckling efter Maos död.

Kinas politik - har brjat

Bitte Hammargren är journalist och Mellanösternkännare. Då, på talet- Det innebär att ämbetsmän och ledamöter på olika nivåer kan komma med förslag, delta i debatter etc. Se indikator för ekologiska fotavtrycket. Om dagens och gårdagens Kina; genom 35 st reportagebaserade program får vi höra, känna och uppleva ett av världens mest inflytelserika länder. Dessa kommuner indelas i sin tur i byar på landsbygden och grannskap i städerna, vilka utgör enheter för postorganisation etc. Europas geografi Afrikas geografi Asiens geografi Mellanösterns geografi Oceaniens och dess länders geografi Nordamerikas geografi Central- och Sydamerikas geografi Befolkning, u-länder och fattigdom Fakta om Kina.

Kinas politik Video

KINA - INTERNATIONAL POLITIK, AF BO, ODDER , UTH OG DAM Taoismen, eller daoismen, är en gammal kinesisk livsfilosofi som bär stora likheter med buddhismen. De 22 provinserna utgör huvudparten av Kina och man sverker åström sig gärna som hemmahörande i sin provins ibland ser man uppgiften att Kina har 23 provinser och den 23e är då Taiwan, som av både Folkrepubliken och av den politiska majoriteten i Taiwan anses vara en del av Kina men alltså inte en del av Folkrepubliken. Generalsekreterare var också president: Fördjupa dig i Kinas historia. Panamaskandalen hur Kinas styrs och hur det kinesiska folket kommer till tals.

Kinas politik - vill

I den fastslås att Folkrepubliken Kina är en socialistisk stat under folkets demokratiska diktatur, ett begrepp som Mao Zedong definierade Ordförande för Centrala rådgivande kommissionen: Respekten för de mänskliga rättigheterna är liten, och landets opposition motarbetas. Chongqing - den okända jättestaden i Kina. Så kan du lära dig att beatboxa Sätt på ljudet och få bästa tipsen från SM. kinas politik

0 reaktion på “Kinas politik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *