Kategoriarkiv: värnamo nyheter

Inkråmsöverlåtelse

av | 20.08.2017

inkråmsöverlåtelse

När en verksamhet ska säljas kan det ske på två olika sätt, genom att aktier säljs eller genom inkråmsöverlåtelse – försäljning av tillgångar. I det här inlägget kan du ta del av tips på vad som är viktigt att tänka på vid inkråmsöverlåtelse. Det vanligaste sättet att genomföra ett ägarbyte i ett bolag är att sälja av. När man vid ett företagsförvärv förhandlar om bolagets tillgångar - inkråmet - upprättar man i regel ett så kallat inkråmsöverlåtelseavtal. Inkråmsaffär. Om du vill köpa en del av verksamheten (en verksamhetsgren) köper du inkråmet. Köp av inkråm innebär att du endast köper tillgångarna i ett företag, eller utvalda delar av tillgångarna. Om du vill köpa en verksamhet som bedrivs som enskild firma handlar det alltid om inkråmsöverlåtelse. Vid en inkråmsaffär. inkråmsöverlåtelse

Inkråmsöverlåtelse - det

Marknadsvärdet är det bolaget kan få betalt för inventariet vid försäljning till utomstående. Allt om Juridiks kostnadsfria nyhetsbrev sammanfattar veckans viktigaste juridiska nyheter. Detta sker bland annat genom förvärvsutredningar på juridiska: Det skriver Expertpanelens Annica Strahner, som menar att rörliga ersättningar kan fungera utmärkt, med rätt motivation. Egenanställning Att vara företagare Göra affärer med andra länder Så har andra gjort Starta Förbered din start Välj företagsform Starta och registrera ditt företag Skatter och avgifter Skydda ditt företag Patent, varumärke, design och upphovsrätt Finansiera starten Marknadsföring av ditt företag Göra affärer med andra länder Anställa personal Allmän pension och tjänstepension Hållbart företagande Starta företag som utländsk medborgare Vad gäller i din bransch? Skriv dina kontaktuppgifter så kontaktar en jurist dig.

Inkråmsöverlåtelse - sitt eget

Avtalsförpliktelser och skyldigheter i förhållande till annan part kan i regel inte överlåtas utan dennes godkännande. Vid en inkråmsöverlåtelse bör status på samtliga tillgångar som ingår i överlåtelsen kontrolleras och fastställas. Undvik överraskningar och oklarheter kring överlåtelsen. Detta medför att firman och dess eventuella tillgångar och belastningar utöver det överlåtena inkråmet inte tillfaller den part som övertar inkråmet. Du ska ta upp försäljningspriset som intäkt i bolagets bokföring. Så här undviker du vanliga fallgropar.

0 reaktion på “Inkråmsöverlåtelse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *