Kategoriarkiv: arvika nyheter

Madrid sevärdheter

av | 14.01.2017

madrid sevärdheter

Madrid är Spaniens stolta men samtidigt varmt välkomnande huvudstad. Besökaren bjuds på pampiga avenyer, storslagna museum, lummiga parker och oändliga tapasbarer men också på små torg och gränder av bykaraktär. Frilansjournalisten Ola Isaksson är aktuell med guideboken Mitt Madrid med. Telefe'rico de Madrid heter stadens linbana där du i en bekväm kabin åker mellan Paseo del Pintor Rosales gata i närheten av metrostationen Argüelles ända till parken Casa de Campo. Det är ett unikt sett att se många av de övriga sevärdheterna i Madrid från ett nytt perspektiv. Det är ett utmärkt tillfälle att ta några vackra. Madrid är ingen stad man klarar av på en dag. De flesta sevärdheter ligger på promenadavstånd från Madrids mittpunkt, Puerta del Sol. . MADRID. Vill du ha en dos spansk kultur som omfattar det bästa och mesta av Spanien? Åk då till Madrid, staden som Ernest Hemingway kallade för den spanskaste.

Madrid sevärdheter Video

A Weekend in Madrid

Madrid sevärdheter - serien

Teatro Lara Teatro Lara är en mycket charmig liten teater i Madrid som är fylld med personlighet. Museo Lazaro Galdiano är ett museum bestående av konstsamlaren Lazaro Galdianos privata samling i hans gamla hem. Bar Del Diego Det spelar ingen roll om den av New York Times hyllade baren är knökfull - servicen och snabbheten får våra svenska barmästare att blekna i jämförelse. Paseo del Prado Finns även bar och restaurang. Här ligger bl a museet med samma namn.

Madrid sevärdheter - katt

Det har många monument, såsom tjänstekvarteren, drottningens kvarter och prinsens hus. Deras kalla tapas finns i disken och så går de runt och erbjuder de varma vartefter de kommer från köket. Smaka på det bästa Madrid har att erbjuda i matväg medan du vandrar bland utställningar med modern gatukonst från lokala artister. Är du här under december så missa inte julmarknaden. Njut av en picknick i det gröna i El Retirio El Retirio i hjärtat av Madrid är stadens största park med en yta på hela hektar. Vandra bort till Mercado de Motores andra helgen i månaden om du råkar befinna dig i Madrid just då. Här finns flera fik men du kan även hyra båt och ro ut i sjön, köpa glass och sätta dig i gräset. Det kan ofta vara fullsatt och man bör boka bord i god tid om man vill vara säker björn kjellman pelle svanslös att inte missa Sobrio de Botin under sitt Madridbesök. Det kan bli som en stilla oas i staden vintage nudes för den som vill se det spanska landskapet fångat av en riktig mästare. Bild lånad från Wikipedia. Här finner du tavlor av namn som Rubens, Goya och Tintoretto för att bara nämna några få. Linbanan Teleférico de Madrid — ta tuben till Argüelles. Kvinnorna svänger sina färggranna tjacka och sjalar Många gånger har telefon erbjudande också kastanjetter i händerna.

0 reaktion på “Madrid sevärdheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *